ЛЕНТА

Коли їжа небезпечніша за сигарети

Сучасні дослідження показують, що неправильне харчування стає причиною кожної п’ятої смерті у світі.

В останньому дослідженні зібрали дані про хвороби жителів 195 країн з різними харчовими звичками, пише BBC.

З’ясувалося, що найнебезпечнішими були такі особливості харчування:

  1. надлишок солі в раціоні;
  2. дефіцит цілозернових продуктів;
  3. дефіцит фруктів і овочів.

Крім того, смертність підвищувало недостатнє вживання горіхів, насіння, риби та морепродуктів.

Вчені прийшли до висновку, що не існує країни з ідеальними національними харчовими традиціями, але найрідше люди вмирають від неправильного харчування у Франції, Іспанії та Ізраїлі.

Найбільше людей через неправильне харчування помирає в Узбекистані

Найбільш несприятливою країною за цим показником виявився Узбекистан – там 892 осіб на кожні 100 тисяч жителів щорічно вмирають через шкідливу для здоров’я їжу (в Ізраїлі – 89 на 100 тисяч).

На думку експертів, проблема з дієтою – не тільки економічна, хоча висока вартість якісних продуктів дійсно робить їх недоступними для соціально незахищених верств населення. Важлива інформованість. Адже відмовитися від надмірного вживання солі, наприклад, не варто ні копійки.

Натисніть, щоб прокоментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Події

вгору
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!